Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MHP Milletvekili Bulut: İşsizlik maaşına başvuran 1,5 milyon kişiye ret cevabı verildi”

MHP Milletvekili Bulut:  İşsizlik maaşına başvuran 1,5 milyon kişiye ret cevabı verildi”

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 2002 yılında yürürlüğe giren İşsizlik Sigortası Kanunu'nu kapsamında ödenen işsizlik maaşına başvuran 1,5 milyon kişinin kurumdan ret cevabı aldığını söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 2002 yılında yürürlüğe giren İşsizlik Sigortası Kanunu’nu kapsamında ödenen işsizlik maaşına başvuran 1,5 milyon kişinin kurumdan ret cevabı aldığını söyledi.
Bu konuyla alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e soru önergesi veren MHP Milletvekili Bulut, işsizlik maaşından faydalanamayanların sorunlarını TBMM’ye taşıdı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Bulut, 2002 yılında yürürlüğe giren maaş için başvuran 1,5 milyon kişinin ret cevabı aldığını belirtti.
İşsizlik maaşı alınması önünde engeller olduğunu kaydeden Bulut “Evlilik, askerlik gibi sebeplerle ayrılmanın kabul edilmiyor olması, kamudaki mevsimlik işçilerin çalışmasının, 6 ay sigorta primi ödemesinin dolmasına 1 gün kala 5 ay 29 gün sonra askıya alınması, işverenlerden işten çıkış belgesi alınmasında problem yaşanması gibi nedenlerle işsizlik maaşının alınmasının zorlaştırılıyor.” dedi.
Bulut, Bakan Çelik’e verdiği önergede şu sorulara değindi: “İşsizlik maaşı için başvuranlardan yaklaşık 1,5 milyonuna ret cevabı verildiği belirtilmektedir. Bu durum doğru mudur? İşsizlik maaşı alınabilmesi için gerekli olan durumların daha da hafifletilmesi konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? İşsizlik maaşının alınmasını zorlaştıran sebeplerin azaltılması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?”



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı